O NAS
Włoska tradycja od 2006 roku
Angelo Ristorante – Restauracja Włoska powstała w 2006 r. na skutek gastronomicznej pasji do kuchni półwyspu apenińskiego. Oryginalne receptury, produkty sprowadzane wprost ze słonecznej Italii, świeżość smaków i prostota kuchni zaowocowały w przeciągu tych wszystkich lat istnienia restauracji gronem oddanych Gości. Nasza ciepła i domowa atmosfera, serdeczny kontakt jaki staramy się nawiązać z każdym Gościem powoduje, że większość czuje się tu jak u siebie i chętnie do nas wraca. Zapraszamy do odkrycia prawdziwego oblicza włoskich smaków: dojrzewających wędlin, oryginalnych serów, tradycyjnych past, najwyższej jakości mięs, świeżych ryb i owoców morza, wyśmienitych deserów i aromatycznej kawy.
Certifikat Jakości Trip Advisor
2018, 2017
Najlepsza Restauracja w Łodzi
Restaurant Week wiosna 2018
Najlepsze Danie Główne w Łodzi
Restaurant Week jesień 2018
Najlepsza Przystawka w Łodzi
Restaurant Week wiosna 2018
Nasz zespół
Angelo Ristorante tworzą ludzie z pasją do gotowania oraz zakochani we włoskich smakach. Ciepła i rodzinna atmosfera panująca na kuchni oraz w zespole kelnerskim tworzy niepowtarzalny klimat naszej restauracji.
La nostra casa è la Vostra casa – nasz dom jest Waszym domem.
Krzysztof Złotowski
Szef Kuchni
Krzysztof Złotowski jest Szefem Kuchni Angelo Ristorante od 2016 roku. W swojej karierze gastronomicznej odpowiedzialny był również za ofertę Hotelu Centrum oraz Piotrkowska Klub 97. Doświadczenie zdobywał też za granicą – we Francji, Norwegii i Anglii, gdzie miał okazję pracować z szefami kuchni z gwiazdką Michelin.